Рено назначи бившия пилот на Уилямс Сергей Сироткин за резерва на тима от новия сезон във Формула 1, като руснакът ще се състезава и за World Endurance Championship със SMP Racing. 23-годишният загуби мястото си в Уилямс в края на изминалия сезон след трудна първа година като новобранец, в която той записа едва една точка от 21 старта.

Британският пилот с корейски корени Джак Айткен, който бе резерва миналата година и кара във Формула 2, ще продължи като официален тест пилот заедно с 19-годишния китаец Джоу Гуаниу, който вече бе привлечен в екипа. Сироткин бе тест пилот на Рено през 2016 и резервен пилот година по-късно.

,,Ще бъде интересно да видя колко далеч е стигнал Рено в развитието на автомобила за последната година – миналия сезон бяхме съперници и не успях да се проследя работата отблизо“, сподели руснакът в свое изявление. Двамата пилоти на Рено за предстоящата кампания са австралиецът Даниел Рикиардо и германецът Нико Хулкенберг. Новият сезон във Формула 1 започна на 17 март в Мелбърн.