Пилотът на Макларън от Формула 1 Фернандо Алонсо няма да участва в тазгодишното издание на Гран При на Монако. Причината е, че испанецът планира единично участие в състезанието Индианаполис 500.

Двукратният световен шампион в „кралските гонки“ ще седне зад волана на кола от отбора Андрети Аутоспорт, където отново Хонда е доставчик на двигатели. Това ще е първият път, в който 35-годишният испанец ще се състезава на овална писта. Може би по тази причина той сподели искреното си вълнение от договорката между Макларън, Андрети и Хонда.

Алонсо обеща лоялност на Макларън

„Невероятно съм развълнуван, че ще участвам в тазгодишното Инди 500 благодарение на Макларън, Хонда и Андрети Аутоспорт“, коментира Алонсо. „Никога не съм карал Индикар преди, нито пък съм стъпвал на супер спийдуей, но съм уверен, че бързо ще се науча.“

„Гледал съм много състезания по телевизията и онлайн, поради което ми е ясно, че е необходима страхотна прецизност, когато останалите коли летят на сантиметри от теб при скорост от 220 мили в час (около 354 км/ч)“, добави той.

Алонсо ще отпътува за САЩ веднага след Гран При на Испания, което ще се състои в Барселона на 14 май.