Шефът на Мерцедес смутил фамилия Ферстапен по телефона

Макс и Йос Ферстапен източник: Gulliver/Getty Images

Макс и Йос Ферстапен източник: Gulliver/Getty Images

Шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер призна, че е останал учуден от действията на своя колега от Мерцедес Тото Волф, който е обезпокоил бащата на Макс Ферстапен – Йос с телефонно обаждане. Австриецът е потърсил бившия състезател от „кралските гонки“, за да се оплаче от действията на сина му.

През този сезон 18-годишният Макс Ферстапен си навлече доста критики, тъй като се замеси в редица инциденти заради агресивния си стил на пистата. Стигна се дотам, че Международната федерация по автомобилизъм въведе специални промени в правилника именно за да пресече поведението на Ферстапен-младши.

Обаждането от Волф обаче не се прие добре нито от Хорнер, нито от шефа на Ф1 Бърни Екълстоун. „Йос ми каза за това обаждане още в четвъртък веднага щом се видяхме. Малко се изненадах, че Тото звъни на бащата на пилот от съперников тим“, коментира Хорнер.

„Мисля, че и Йос беше изненадан, след като му затвори, защото Тото не коментираше само от името на Мерцедес, но и от това на Ферари също. Той му казал, че начинът, по който Макс се държи на пътя, не му прави услуга. Никога не съм чувал преди шеф на отбор да звъни на чужди пилоти, но очевидно Тото изпитва такава потребност“, добави Хорнер.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Ред Бул Мерцедес Формула 1 Тото Волф Макс Ферстапен

Формула 1

SAS banner