Шефът на Ферари във Формула 1 Маурицио Аривабене смята, че неговият пилот Кими Райконен е виновен за проваления си старт в Гран При на Италия.

Финландецът си завоюва втората позиция на стартовата решетка в събота, но днес се изложи на „Монца“, като остана неподвижен за няколко секунди след изгасването на червените светлини. Това го принуди да се бори от последната позиция и в крайна сметка се изкачи до 5-ото място.

След състезанието Ледения заяви, че проблем със съединителя е довел проблемите, но Аривабене не е много убеден в тази версия.

„Ако става дума за технически проблем, ще ви уведомим“, каза босът на „скудерията“.

„В момента, като гледам телевизионните записи, изглежда така сякаш той се мъчи или пък се обърква при работата с пръстите при опита си да следва процедурата. Както казах обаче – докато не получим данните, няма как да разберем какво се е объркало.“

„Все пак ако търсим позитивите, той направи фантастична квалификация. Днес, в състезанието, след като започна от последно място, Кими направи няколко много добри изпреварвания и сме доволни. В идеалния случай щяхме а видим Кими да задминава Люис за първото място преди първия завой, а Фетел щеше да е втори зад него, но и така трябва да бъдем доволни“, каза Аривабене.