Пилотът на Ферари във Формула 1 Кими Райконен заяви, че проблем със съединителя е довел до ужасния му старт, заради който финландецът трябваше да се задоволи с 5-ото място в Гран При на .

Ледения изкара супер квалификация в събота и се поздрави с втора позиция на стартовата решетка, ала при изгасването на червените светли колата му не потегли и всички други пилоти го изпревариха. В крайна сметка с цената на много труд той навакса голяма част от изоставането си в 53-те обиколки на „Монца“.

„Съединителят премина в друг режим, когато го нагласих за първа предавка“, обясни Райконен.

„Доколкото разбирам, аз направих всичко правилно, но ето че има проблем с втория съединител. Това не беше правилната му позиция. Сигурен съм, че го нагласих правилно, както всеки път. Не зная.“

„Каквото и да го задейства, след няколко секунди вече бях на последно място. Не съм преживявал нещо такова преди. Без значение от причината, трябва да я разберем на 100 процента и ако е нужно, да направим промени.“

„След този старт направихме максимума. Очевидно съм разочарован. Когато започнеш втори, а в първия завой си последен, нещата са далеч от идеалното“, каза още Райконен.