Президентът на Рено Карлос Госн подсказа, че компанията му е готова да приеме молбата на Ред Бул за прекратяване на договора им във Формула 1.

Вече месеци наред отборът и доставчикът на двигателя се нападат взаимно заради слабите резултати на „биковете“ и беше ясно, че контрактът, чийто срок е до края на 2016 година, ще бъде приключен скоропостижно.

„В момента анализараме какъв да бъде следващият ни ход“, каза Госн по време на моторно шоу във Франкфурт. „Ние бяхме достатъчно ясни, когато казахме да не ни броят като доставчик на двигатели“

Мълви се, че Рено усилено работи по завръщането си във Формула като конструктор и по тази линия се водят преговори с няколко от вече действащите тимове. „Ясно е, че като доставчик на двигатели никой не те споменава при победите, но пък веднага биваш критикуван, когато се появят проблеми“, добави още Госн.

„Нашето бъдеще е обект на детайлен анализ и предоговаряне. Или ще се откажем напълно, или ще имаме свой тим. Още не сме стигнали до ясно решение“, допълни босът.