И без друго изпитващият огромни трудности с подготовката си за новия сезон във Формула 1 тим на Уилямс сега получи най-лошата възможна новина – че колата за 2019-а не отговаря на регулациите и трябва да бъде преработена преди началото на сезона.

Кампанията стартира на 17 март с Гран При на Австралия, което на практика оставя базирания в Гроув тим с по-малко от 2 седмици време, за да нанесе нужните корекции. За момента няма яснота къде точно са нарушенията, но явно не става дума за само единична област.

Според информациите всичко се дължи на лоши решения от управляващите мениджъри, в това число и отборния шеф Пади Лоу, от миналата година, когато беше направен опит за сериозни съкращения. Сега ефектите от това решения се връщат с изцяло негативен знак.

Една от проблемните области касаят спирачките, където се е стигнало до производство на части, чийто дизайн просто не позволявал монтаж по време на сглобяването на колата. Отделно от това е имало и чисто спедиционни забавяния, резултатът от които бяха пропуснатите първи 2 дни от общо 8-те, предвидени за тестове в Барселона.