Новият пилот на Уилямс във Формула 1 - Роберт Кубица, се оплака от проблемите по болида, които продължават да пречат на отбора по време на тестовете в Барселона.

Британският отбор трябваше да започне изпитанията на колата си още в понеделник със старта на сесията, но заради изоставане в работата отборът излезе на пистата едва в сряда. В четвъртък Кубица завъртя 48 обиколи на пистата в Каталуния, но най-доброто му време бе 1:21.542 минути - със секунда и половина по-слабо от това на предпоследния в сутрешната сесия Ланс Щрол от "Рейсинг Поинт".

"Това бе противоположен ден за нас. Опитахме се да изпробваме системите, а в същото време да съберем и повече информация за самата кола. Все още не се чувства като четвърти ден от тестовете, а по-скоро като първи. Имах 12 обиколки, в които да почувствам колата, но поне изпълнихме повечето си задачи. Не всички, но повечето. Сесията обаче бе трудна", призна 34-годишният поляк.

Самият Кубица пък едва не бе ударен от световния шампион Люис Хамилтън с "Мерцедес" по време на една от скоростните обиколки на британеца на пистата.

Тестовете в Барселона приключват днес, а следващите изпитания ще се проведат между 26 февруари и 1 март. Новият сезон започва на 17 март в Австралия./БТА