Пилотът Серхио Перес потвърди, че ще се състезава за Форс Индия във Формула 1 и през следващия сезон.

Тази развръзка може би беше очаквана предвид добрите резултати от сътрудничеството между мексиканеца и базирания във Великобритания отбор. Това означава, че бившият състезател на Макларън ще започне 4-и сезон в тима през 2017 година, макар и да се появиха информации за преговори между него и Рено.

Перес има подкрепата на Карлос Слим, който е един от най-богатите хора на планетата, а финансовият аспект е чувствителна тема за Форс Индия. Припомняме, че собственикът на тима Виджай Маля е издирван за арест в родината си заради неизплатени дългове.

„Радостен съм да потвърдя, че ще карам за Форс Индия през 2017 година, след като отборът и моите представители сключиха споразумение“, каза Перес. „Много съм доволен от работата в този отбор и имам добро предчувствие за бъдещето. Виждам прогресът, който направихме през последните две години, и съм сигурен, че имаме потенциал за нещо дори по-голямо.“

„Отборът ме познава добре, а е важно да има стабилност, особено предвид големите промени в правилника, планирани за следващия сезон“, допълни Перес.