Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Нико Розберг показа чувство за хумор, като заяви, че би искал да постигне същото, което прави в момента и Лестър Сити във английската Висша лига.

30-годишният германец започна обещаващо кампанията, като победи своя съотборник и световен шампион Люис Хамилтън в Гран При на Австралия. Розберг никога не е крил амбициите си по отношение на титлата, а сега се надява да се превърне в изненадващия фаворит за нея.

„Може би мога да бъда като Лестър Сити – те не бяха сред основните претенденти, но печелят и ето че промениха положението“, коментира Розберг преди предстоящото Гран При на Бахрейн.

„Засега имам добър старт. Няма да се случи нищо фатално, ако по време на състезанието нещата не потръгнат добре. Можеш да спечелиш дори когато не водиш колоната, защото винаги има шансове за изпреварване. Победата в Австралия беше много важна за мен, защото беше добър начин да започна сезона.“

„Четири поредни успеха? Би било хубаво от статистическа гледна точка, но не мисля много за отминалия сезон. Живея в настоящето, където ни чака още едно състезание, още един уикенд. Засега се справяме перфектно“, добави Розберг.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS