Пилотът на Мерцедес Нико Розберг се присъедини към своя съотборник Люис Хамилтън и също заяви, че нещата за отбора отново са поели в негативна посока.

Отборът на германския автомобилен гигант не започна сезона по най-добрия начин и въпреки че в последните няколко старта отбеляза сериозен напредък, по време на Гран При на Германия нещата отново се сринаха.

Самият Розберг трябваше да започне състезанието на 11-ото място, след като допусна грешка във втората част от квалификацията и остава извън топ 10. Неделното състезание обаче не му предложи много позитивни емоциии, като все пак 28-годишният пилот си заработи точки, финишарайки 9-и.

„След върховете от предишните седмици, сега отново ударихме дъното“, каза Розберг. „Мислех, че тези моменти вече са зад гърба ни, но отново се натресохме на тях в Германия. Наистина си спомних за първите състезания през годината, като Бахрейн и Барселона, където пързаляхме и гумите прегряваха.“

„Беше много трудно. Надявах се да се преборя за нещо повече след слабата квалификация. Дори мислех, че ще полетя към челото. Но нямах темпото. Денят бе ужасно дълъг.“

„Последният ни опит поне бе положителен. Сложихме опционалните гуми и с по-малко гориво в болида успях да натисна. Гумите също се държаха заради по-малкото гориво и успях да направя няколко хубави изпреварвания. Това бе добре. Две точки са по-добре от нула. В крайна сметка обаче този уикенд трябва да бъде забравен“, завърши Розберг.