Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън за пореден път от началото на сезона изтъкна недостатъците на своя болид W04 и го описа като „бедствие“.

След като успя да завоюва полпозишън на съботната квалификация за Гран При на Германия, вчера британецът трябваше да се задоволи само с 5-о място заради невъзможността да достигне оптимално сцепление с новите гуми на „Пирели“.

До момента през целия сезон отборът на германския автомобилен концерн не успява да пренесе темпото от квалификациите в самите състезания най-вече заради склонността на колата им да износва прекалено бързо задните гуми.

„В момента изобщо не мисля за титлата. Няма никакъв смисъл, особено след като Себастиан Фетел води с почти 60 точки“, обясни Хамилтън. „Ще трябва да запретнем здраво ръкавите, за да можем да постигнем нещо.“

„Когато е заредена с много гориво, колата е същинско бедствие. Винаги е шокиращо, когато едно състезание тръгне зле. Никога не можеш да очакваш, че ще бъде толкова лошо, колкото всъщност беше. През цялото състезание се опитваш да се измъкна от тази дупка, когато най-неочаквано в неговия край колата започна да работи. Много е объркващо.“

„Една от малкото възможности да спечеля, беше на „Силвърстоун“ (предния кръг – б.р.), когато гумата ми избухна. Кой знае кога ще имам друг такъв шанс?“, допълни британецът.