Пилотът от Формула 1 Роберт Кубица призна, че много хора, които напускат тима на Уилямс след разочароващата 2018 година. Британците записаха едва седем точки през сезона и се оказаха на последното десето място при конструкторите. За 2019 Уилямс ще разполага с изцяло нова двойка пилоти в лицето на Кубица и шампионът от Формула 2 Джордж Ръсел, но изглежда, че изпитват трудности с намирането на персонал.

"Не е лесен период, защото много хора напускат тима след слабата година. Трудно е да намериш добри служители, когато не разполагаш с бърза кола. Всеки се стреми към силните отбори, защото там печелиш състезания", призна 33-годишният ветеран.

"Всъщност аз още не знам кой ще бъде моят състезателен инженер за следващия сезон. Това беше една от основните теми, когато подписах договор, но все още нямам отговор. Опитах се да намеря този човек, за да започнем да работим за догодина", добави полякът.

Кубица не очаква чудеса от своя автомобил и отчете, че целите на отбора в момента не са много високи. "Не мога да се притеснявам за кола, която ще бъде на пистата едва през февруари - това нищо няма да промени. През 2008 г. в БМВ ни трябваха четири секунди, които наваксахме за два месеца. Сега няма да има такива чудеса. Гледам реално на нещата. Ако завърша 8-ми или 9-ти в Австралия, ще бъде много добре, но не аз съм човека, който определя целите през сезона", завърши Кубица.