Отборът на Ред Бул във Формула 1 подложи под напрежение Ферар по повод евентуалната сделка между двете страни за доставка на двигатели.

Както е известно, в момента австрийският тим действа по прекратяването на партньорското си споразумение с Рено, а както вече стана ясно от Мерцедес не пожелаха да им предложат своите двигатели.

„Преди две седмици решихме да не проучваме възможността да започнем да доставяме двигатели на Ред Бул“, заяви шефът Тото Волф.

Затова от лагера на „биковете“ дойдоха индикации, че те планират да напуснат Формула 1, ако не си намерят достатъчно сносна алтернатива. На практика единственият им ход е обвързване с Ферари, откъдето обаче също не прибързват с действията си.

„Какво бихме правили без конкурентни двигатели? Не можем да поставим своите пилоти в сапунерки“, каза собственикът на компанията за енергийни напитки Дитрих Матешиц.

Шефът на отбора Кристиан Хорнер наля допълнително масло в огъня. „Ако Ферари пожелае, Ред Бул ще продължи да бъде в шампионата. Това ще стане, ако ни дадат своите двигатели. Не мисля, че те се страхуват да не ги победим. Аз виждам нещата така, че Ферари ще има два много силни отбора, които ще опитат да съборят доминацията на Мерцедес, която виждаме дотук“, добави британецът.