Пилотът на Ферари във Формула 1 Кими Райконен заяви, че не се чувства допълнително мотивиран от успехите на своя съотборник Себастиан Фетел от началото на кампанията.

В неделя германецът постигна втората си победа за 2017 година, като спечели Гран При на Бахрейн. Така след триумфа в Австралия той води във временното класиране при пилотите с преднина от 7 точки пред Люис Хамилтън (Мерцедес).

Радост и сълзи за Фетел при триумфа в Бахрейн

Представянето на четирикратния световен шампион е рязък контраст с това на Райконен, който все още не е стъпвал на подиум през сезона. Финландецът изостава доста както в квалификациите, така и в състезателни условия, което отваря дистанция от 34 точки помежду им.

„Не знам защо това би трябвало да ме направи по-гладен (за успехи)“, заяви в типичен стил Ледения. „Аз се радвам за отбора, радвам се и за Себастиан, но е очевидно, че искам да се справям по-добре, отколкото дотук ми се удава. Това винаги е целта.“

Фетел: Страхотен ден за Ферари

„Като гледаме цялостната картина, ни се намираме горе-долу там, където искаме да бъдем. Трябва да настроим още едно-две неща и да показваме по-добри обиколки в квалификациите. Не смятам, че има да вършим чак толкова много, но има детайли, които ни костват ценно време“, допълни Райконен.