Пилотът на Ферари във Формула 1 Кими Райконен сподели своето разочарование от факта, че нямаше възможност да се конкурира с останалите пилоти за първите 3 позиции в днешната квалификация за Гран При на Китай.

Финландецът завърши 4 зад Валтери Ботас (Мерцедес), съотборника си Себастиан Фетел и победителя Люис Хамилтън (Мерцедес). Според финландеца основната причина е била в липсата на сцепление. Тя очевидно беше толкова сериозна, че той дори попита отбора си по време на Q3 дали настройките на колата му не са били променяни.

„По време на първия ни пробег в третия етап от квалификацията сцеплението беше много зле, а имахме и проблеми в третия завой в хода на целия ден. Колата все още не недозавиваше леко и губехме твърде много време. Така и не успях да го наваксам“, коментира Райконен.

„Нещата са доста по-добре в сравнение с последното състезание, но очевидно с ограниченото време на пистата в петък не ни беше лесно да измъкнем 100 процента от колата. Вървим по този път, но съм малко разочарован. Но наистина като усещане колата беше много по-добра“, допълни Райконен.