Дженсън Бътън призна, че решението да сложи сухи гуми е било ключово за първата му победа с тима на Макларън във Формула 1.

Британецът пръв смени гумите си, след като пистата започна да изсъхва, тъй като преди състезанието бе валял дъжд. Това смело решение се отплати на пилота и той излезе начело, след като всичките му съперници влязоха в бокса. Бътън призна, че това е било негова идея и е доволен от себе си.

 

„Мисля, че е много по-лесно за пилотите да усетят условията на пистата. От бокса може и да разберат, ако ще започне да вали отново, но ние чувстваме какво предстои. Нямах много добър баланс с гумите, с които започнах, така че ги смених със сухи. Повечето от пистата бе суха, но имаше и мокри участъци. Когато реших да сменя гумите, помислих, че съм сбъркал много, тъй като навсякъде в бокса бе мокро. Но след като излязох на пистата колата се държеше много добре. Успях да направя няколко наистина бързи обиколки и изпреварих другите пилоти. Това бе правилният избор - много съм щастлив, че го направих”, каза актуалният световен шампион.

 

Гледайте на живо Формула 1 с туристическа агенция „Галера".