Състезателният директор на Макларън Ерик Булие заяви, че няма никакви фундаментални проблеми по дизайна на двигателите Хонда, които тимът ще използва през предстоящия сезон във Формула 1. Новината идва след серията неизправности, които възникнаха в хода на първия 4-дневен предсезонен тест в Каталуня.

Новият труден сезон за Макларън и Хонда

През 2017 година много от феновете на Макларън се надяват да видят един от традиционните за шампионата тимове отново по върховите места в класирането, ала на „Каталуня“ позитивните знаци не бяха много. Още в началото двигателят на Хонда отказа заради проблем със системата за подаване на маслото, макар предишния ден Фернандо Алонсо да навъртя 100 км по време на снимките след представянето. В следващите сесии нещата не се подобриха, като Макларън загуби цели часове на пистата.

Проблемите с двигателя шашнаха Макларън

За новия сезон Хонда промени малко външният вид на двигателите си, а Ерик Булие не вярва, че това ще опропасти поредния сезон на отбора. „Всичко е поправимо, но ние не планирахме подобни проблеми. Те не са нещо сериозно и няма фундаментални проблеми, свързани с дизайна на двигателите“, коментира французинът.

„Имахме малко по-високи очаквания преди да дойдем в Барселона, но седмицата не започна така, както ни се искаше. В Япония трябва да се свърши малко повече работа по разследването защо изпитваме подобни ядове. Това са проблеми, които изобщо не очаквахме. Не мисля, че и Хонда са ги предвидили“, добави Булие.