От отбора на Макларън признаха, че са крайно изненадани от проблемното начало на новия им болид в предсезонните тестове от Формула 1. В сутрешната сесия Фернандо Алонсо направи всичко на всичко 1 обиколка преди проблем със системата, която управлява маслото, да го принуди да се прибира в бокса.

Във вчерашния ден Макларън имаше ден за снимки, като Алонсо използва възможността и безпроблемно завъртя няколко тура на трасето „Каталуня“. Едва по-късно следобед колата беше готова да остане по-дълго на пистата.

Състезателният директор Ерик Булие не скри изненадата си, като сам отчете, че 24 часа по-рано Алоннсо е успял да измине около 100 км без каквито и да признаци за дефекти. „Имахме проблем със системата за маслото и това е, което знаем сега“, коментира французинът. „Хонда (производителят на двигателя – б.р.) поиска да им пратим двигателя обратно. Сега те разследват какво се случва. После ще ни уведомят за резултата.“

„Очевидно сме разочаровани, защото вчера по време на снимките, направихме около 100 километра и всичко, по-малко или повече, беше наред. Затова сега сме изненадани, че имаме проблеми с двигателя. Засега чакаме обратна връзка от Хонда“, допълни Булие.