Новата схема, по която ще се провеждат квалификациите във Формула 1 през новия сезон, днес си спечели още врагове сред пилотите. След като световният шампион Люис Хамилтън първи обяви негативното си мнение, още негови колеги се присъединиха с нова доза критики.

След края на днешния втори ден на тестовете в Барселона състезателният директор на шампионата Чарли Уитинг събра някои от пилотите – Кими Райконен, Себастиан Фетел, Нико Розберг, Фелипе Маса и Серхио Перес – за да обсъди проблема.

Според участниците в разговора дискусията е ила доста разгорещена, тъй като състезателите са искали връщане към предишния регламент. „Очевидно не сме много щастливи относно новите планове, които се канят да въведат. Сега трябва да видим ще има ли промени. Чувстваме, че нещата могат да станат много сложни за феновете, които няма да разбират какво се случва“, коментира Перес.

Кевин Магнусен пък заяви, че макар пилотите да са главните действащи лица, е било неприятно да нямат думата при промените в правилника. „Да, щеше да е по-добре да знаем предварително и това би ни позволило да се подготвим“, каза датчанинът.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS