Босът на Ферари Стефано Доменикали призна, че отборът е обмислял варианта да се спре на Нико Хюлкенберг като заместник на Фелипе Маса, преди в крайна сметка да си осигури подписа на Кими Райконен.

Преди известно време от „скудерията“ взеха решение да не продължават изтичащия договор на бразилеца и бе логично да потърсят негов заместник. Ледения от Лотус бе очевиден фаворит за позицията, но пилотът на Заубер също е попаднал в сметките на италианския тим.

„Хюлкенберг бе един от кандидатите и обмислихме този вариант надълго и нашироко“, коментира Доменикали. „Избрахме Кими, защото той има огромен опит. Но отсега мога да кажа, че Нико има добри шансове за в бъдеще.“

„Това, че се спряхме на Кими, не е решение в ущърб на Фернандо Алонсо. Двамата ще трябва да ни осигурят победи в стартовете. Онези, които се съмняват в нашия избор, най-вероятно ги е страх от нашия състав. Партньорството им ще се получи, защото двамата са толкова различни. Кими познава отбора, бърз е, не прави грешки и не се замесва в политически игри“, допълни шефът на Ферари.