Лидерът при пилотите във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че не е „във война” със съотборника си Фирнандо Алонсо и двамата отново си говорят, след инцидента по време на Гран При на Унгария.

„За да се изясним, Фернандо и аз сме състезатели, имам конкурентен дух и се уважаваме,” казва Хамилтън в специално изявление, разпространено от МакЛарън. „И двамата сме амбициозни пилоти, които искат да печелят. Но не сме на война, както се пише и говори.”

Новобранецът отказа да изпълни нарежданията от бокса и да пусне Алонсо пред себе си по време на квалификацията за място на Гран При на Унгария. След това испанецът си го върна, като забави Хамилтън в пит стопа и не му позволи да направи бърза обиколка. В последствие обаче на Алонсо му бе отнета първата стартова позиция и той тръгна едва шест, докато Люис спечели състезанието.

„Въпреки че не говорихме в неделя, проведохме разговори след това и продължаваме да поддържаме професионални и работни отношение,” казва още Хамилтън. „Всъщност, Фернандо и аз дори мислим да се срещнем по време на почивката.”

Младокът продължи: „Като пилот в първата си година във Формула 1, аз правя всичко по силите си да се представям добре и на професионално ниво. Разбира се, правя грешки, като тази миналия уикенд, и те се виждат от всички. Но е много неприятно, че обидни и неверни материали се разпространяват от медиите и се публикуват с риск да навредят на нечия репутация.”

В същото време, босът на МакЛарън Рон Денис съобщи, че са направени проверки, и от отбора могат да потвърдят, че Хамилтън не е използвал обидни думи по адрес на Алонсо или хората в бокса по време на Гран При на Унгария.