Шефът на МакЛарън Рон Денис е съобщил на първия пилот на тима Фернандо Алонсо, че ще бъде свободен да напусне отбора след края на настоящия сезон. Това съобщава авторитетният британски всекидневник „Таймс”, позовавайки се на свои добре информирани източници.

Алонсо е в изключително обтегнати отношения със съотборника си Люис Хамилтън след надпреварата за Гран при на Унгария и двамата не си говорят. Алонсо бе наказан да стартира от шеста позиция, тъй като умишлено забави Хамилтън в бокса на МакЛарън, като по този начин не му позволи на да направи последна бърза обиколка, след която той отново можеше да излезе начело.

Източникът на „Таймс” разказва: „Аз разбрах, че снощи на Алонсо му е било казано, че може да си тръгне, защото на всички в отбора им е омръзнало от него. Рон е много ядосан и на двамата (Алонсо и Хамилтън).”

Фернандо Алонсо има договор с МакЛарън до края на 2009 година, според който получава по 10 милиона паунда на година.

Слуховете за разрив между Алонсо и МакЛарън датират от преди скандала на „Хунгароринг”. Възможностите пред световния шампион са да се върне в Рено, да замени Фелипе Маса във Ферари, или дори да се присъедини към БМВ Заубер или Тойота.