Фернандо Алонсо отказва да разговаря със съотборника си в МакЛарън Люис Хамилтън след квалификацията за Гран При на Холандия. Световният шампион е сърдит, заради инцидент в пит стопа, който лиши от точки както Алонсо, така и отбора.

Лидерът във временното класиране Хамилтън освен всичко друго, отказа да послуша нареждането на отбора по време на квалификацията да пусне Алонсо пред себе си, което обърна яда на испанеца към него.

Британският пилот разкри, че от този момент Алонсо не му е продумвал и думичка.

„Изглежда не ми говори, не знам дали има проблем,” каза Хамилтън, който взе поул позишън, след като Алонсо бе наказан и впоследствие спечели състезанието. Испанецът остана четвърти.

„Що се отнася до отбора, аз си говоря с всички, обясних им ситуацията, извиних им се, в случай, че са се почувствали засегнати от моите действия, но просто така се случи. Това е над тях, ако ме разбирате.”

Босът на МакЛарън Рон Денис почувства напрежението още след двете състезания в Северна Америка, след които Алонсо призна, че „не се чувства удобно” от баланса в тима.

Сега той разкри, че между двамата пилоти на отбора няма доверие, което е предизвикало инцидента в Унгария. Но Денис бе категоричен, че отношението му към двамата пилоти няма да се промени и те ще бъдат третирани като равни.