Бившият световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен смята, че настоящият носител на титлата Фернандо Алонсо „понася лошо” конкуренцията в отбора на МакЛарън, която възникна след пристигането на Люис Хамилтън.

Хакинен заяви това на пресконференция в Каракас, Венецуела, където се намира във връзка с кампания против шофирането в нетрезво състояние. Според финландеца, Алонсо се чувства неудобно от непрекъснатата надпревара, в която се превърна сезонът, заради силните изяви на Хамилтън. По тази причина възникна и огромният скандал вътре в тима на МакЛарън, довел до информациите за напускането на испанеца.

„Фернандо Алонсо е двукратен световен шампион във Формула 1, докато Люис Хамилтън току-що стартира кариерата си, но вече успя да причини много главоболия, а такава конкуренция трудно се преглъща,” коментира Хакинен, последният шампион на МакЛарън.

„Отговорността трябва да понесе отбора, той трябва да реше проблемите и да намери начин да се разбере с двамата пилоти,” добави финландецът. „Просто Алонсо не е очаквал подобна трудна надпревара.”

Хакинен бе категоричен в едно: „Който иска да изгради кариера, трябва да уважава феър-плея и да бъде честен.”

Люис Хамилтън е водач във временното класиране във Формула 1, на седем точки пред Фернандо Алонсо.