Тест пилотът на Заубер във Формула 1 Сергей Сироткин покачи напрежението в отбора, след като заяви, че промотирането на неговата колежка Симона де Силвестро не е нищо друго освен маркетингов ход.

Руснакът не се притеснява за бъдещето си в отбора, към който се присъедини в средата на миналия сезон. Очакваше се през 2014 година той да бъде повишен в състезателен пилот и със своите 17 години да стане най-младият в историята.

Плановете обаче се промениха, тъй като част инвестициите, които бяха обвързани с идването на Сироткин, пропаднаха. Затова от Заубер заложиха на опита и заложиха на дуото Естебан Гутиерес-Адриан Сутил. По-късно беше привлечена Симона де Силвестро, която вече направи няколко теста и може би от другия сезон ще получи шанс да се състезава. Петият в отбора е холандецът Гиедо ван дер Гарде.

Тъкмо него Сироткин разпознава като най-големия си съперник. „Заубер има трети пилот и това е Ван дер Гарде. После идваме аз и спонсорирания пилот, на който се помага да достигне нивото на Формула 1.“

„Според мен това е маркетингов ход, така че няма от какво да се страхувам. Нека видим какво ще се случи. Всъщност аз трябваше да участвам в свободните тренировки не само в Сочи, но въпросът остава отворен. Очевидно от гледна точка на маркетинг, публичен интерес и така нататък, логичното е да получа шанс в Сочи. Все още обаче не мога да кажа какво ще се случи в Сочи“, допълни Сироткин.