Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън получи изключително добри новини в преследването на втория си пореден трофей – неговият най-близък преследвач Себастиан Фетел (Ферари) ще стартира с наказание от 10 позиции в предстоящото Гран При на САЩ.

Другият пилот на италианския тим Кими Райконен ще изтърпи същата санкция, понеже двамата ще ползват нови двигатели. Така единствените надежди на Фетел да се задържи максимално дълго в дуела с Хамилтън са свързани с метеорологичните условия, като прогнозите на този етап сочат дъждовно време.

„Ще трябва да ни ударят с 10 позиции заради новия двигател в Америка, но планът винаги е бил такъв, това никога не е било някаква тайна“, каза германецът.

„Очевидно ако погледнете състезанието само по себе си, естествено новините няма как да са добри. Ако обаче се вгледате по-глобално върху проекта ни, върху целия сезон – ние искахме да имаме свеж двигател за завършека на годината.“

Към момента Хамилтън води с 66 точки пред Фетел с четири оставащи старта до края. Британецът съумя да спечели 9 от 15-те състезания дотук.

Тренировките, квалификацията и състезанието за Гран При на САЩ може да гледате в Gong Play и Diema Sport.