Заубер представи болида си за новия сезон, в който швейцарският отбор ще отбележи 25 години във Формула 1, което ще бъде маркирано със златен надпис върху синьо-белия си състезателен автомобил.

Модификацията С-36 отново ще бъде задвижвана от двигателя на "Ферари" от миналата година. Машината е малко по-широка и по-ниска, с подобрена аеродинамика и увеличена максимална скорост, за да отговаря на новите правила, а цветовете на екипа са променени от синьо и жълто след напускането на един от корпоративните спонсори "Банко до Бразил".

"Заубер" беше закупен от швейцарската инвестиционна фирма "Лонгбоу Файнанс" и надеждите са са по-добро представяне от миналия сезон, в който пилотите на отбора спечелиха само 2 точки и изпревариха само "Манор".

"С подкрепата на "Лонгбоу Файнанс" имаме страхотната възможност отново да станем конкурентни и да върнем старите си успехи във Формула 1"ы коментира директорът на отбора Мониша Калтънборн.

"Искаме да се позиционираме на по-високо ниво и вече направихме първите стъпки към изграждането на солидна основа за бъдещето", допълни тя.

Единствената победа на "Заубер" във Формула 1 беше през 2008 година в Канада, когато собственик на екипа беше БМВ.

Шведският пилот Маркус Ериксон остава и през новия сезон, докато бразилецът Фелипе Наср беше заменен с германеца Паскал Верлайн.

"Заубер" ще направи първи официални @предсезонни тестове в Барселона през следващата седмица, въпреки че Верлайн няма да може да участва заради проблем с болки в гърба.