В Заубер се надяват да разрешат проблемите си при спиранията в бокса. Швейцарският отбор ще направи всичко по силите си, за да не допусне ново повторение на събитията от първите два старта от сезон 2024 във Формула 1.

Тимът се сблъска с огромни главоболия по време на надпреварите в Бахрейн и Саудитска Арабия. Първо Валтери Ботас загуби поне 50 сек. при второто си спиране в бокса заради проблеми при слагането на задна дясна гума. Седмица по-късно съотборникът му Гуаню Джоу се сблъска с подобрен проблем по време на единствения си питстоп. По този начин китаецът загуби много време и възможността да запише по-силен резултат.

Проблемите при спиранията в бокса бяха забелязани от ръководителят на Заубер Алесандро Алуни Брави. Италианецът потвърди, че в момента екипът прави всичко възможно, за да намери решение на този проблем.

„Преди всичко за мен е много важно да кажа, че това не беше грешка на нашите механици или екип, те вършат наистина добра работа“, сподели Брави.

„Знаем, че имаме проблем. Той беше идентичен в случая с Валтери в Бахрейн, както и при колата на Джоу миналия уикенд. Затова проведохме разследване и работим, за да отстраним този проблем възможно най-скоро. Ще преразглеждаме частите, за да не допуснем повторение на този проблем в следващите състезания“, каза още директорът на Заубер.

Тимът от Хинвил планира да направи някои промени в опит да подобри работата при питстоповете.

„Имаме ново оборудване и нов дизайн на всички части. Разбира се, има нещо, което трябва да се подобри“, обясни Брави.