Заубер обяви сътрудничество с Хонда

Японският автомобилен гигант Хонда и отборът от Формула 1 Заубер обявиха сътрудничество, което ще стартира от сезон 2018. Така швейцарският тим ще използва японските двигатели.

За да се стигне до този договор, ръководителите на Хонда поискаха специално разрешение от отбора на Макларън, който също им е клиент. Предишният президент на Макларън Рон Денис беше категорично против Хонда да поставя двигатели и на друг отбор, освен на Макларън, но сега пречки за подобна сделка няма.

Според източник на агенция Ройтерс, договорът на Заубер и Хонда ще бъде минимум до 2020-а година. Хонда се върна в най-комерсиалното автомобилно състезание през 2015-а година, но така и не успява да създаде достатъчно конкурентен мотор, което пък предизвиква недоволството в Макларън.

"Договорът с още един отбор, отзивите от двете страни, ще ни дадат шанса да направим още по-конкурентен двигател, заявявят от мениджмънта на японската компания.

Свързани материали

  • Заубер стигна дотам, че да отрича конспирация около Верлайн Заубер стигна дотам, че да отрича конспирация около Верлайн
  • Верлайн най-сетне ще кара за Заубер Верлайн най-сетне ще кара за Заубер
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Заубер Формула 1

Формула 1

SAS banner