Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо превърна поредното си горчиво отпадане от началото на 2017 година. В Гран При на Канада буквално една-едничка обиколка не стигна на испанеца да види карирания флаг, като той дори се движеше в зоната на точките.

Самотният рейнджър Люис нямаше стигане в Канада

35-годишният ветеран отново се оказа жертва на своенравния двигател "Хонда" в своя Макларън. Возилото му буквално угасна малко преди Алонсо да се насочи към последната си обиколка, а начинът, по който той напусна дефектиралия автомобил каза достатъчно.

Въпреки крайното разочарование, което лъхаше от осанката на ибериеца, той реши, че феновете на близката трибуна заслужават нещо повече от него. И Нандо им го поднесе по страхотен начин.

Хамилтън като Сена - куфя със знамето на родината

Без грам колебание той премина загражданията и се изкачи право в сърцето на трибуната, а тълпата буквално полудя. Алонсо не спря дотук, като хвърли своите ръкавици в различни посоки, което предизвика още един прилив на емоции. Около пилота буквално завря и закипя от хора, като дори зрителите от най-високите места се спуснаха надолу с надеждата да се докоснат до едно от най-разпознаваемите лица във Формула 1.

Щурата обувка на Ф1 се завърна и не прощава!