Седемкратният световен шампион във Формула 1 - Люис Хамилтън, сензационно може да напусне тима на Мерцедес и да премине в големия им опонент – Ферари, в опит да спечели осма световна титла. Той започна новия сезон във Формула 1 по разочароващ начин, класирайки се едва шести в Бахрейн и доста назад от победител Макс Верстапен и Ред Бул.

Gulliver/GettyImages
57 снимки

Договорът на Хамилтън с германския отбор изтича в края на сезона и се появяват все повече информации, че британецът може да откаже да го поднови, ако Мерцедес не успеят да вдигнат нивото. Водещият на подкоста на Sky Sports F1 - Саймън Лейзенби, смята, че евенутлано преместване на Хамилтън в Астън Мартин е малко вероятно за Хамилтън, но Ферари може да бъде опция, ако продължат да бъдат най-големите конкуренти на Ред Бул.

„Не, няма шанс за Астън Мартин, но как можеш да изключиш възможността да преминеш във Ферари, ако Мерцедес остане в това положение? Той (Хамилтън) отчаяно иска тази осма титла, че ако Ферари успее да остане на върха и е най-близо до Ред Бул, защо не? Той все още не е сложил подписа си върху новия договора. Хамлитън ще изчака да види как се чувства в тазгодишната кола. Мисля, че страхотните отношения с отбора и Тото (Волф) ще издържат, но не смятам, че можете да изключите преместване във Ферари, защото той го е казвал и преди, че има желание да се състезава за тях“, заяви Лейзенби.

В същото време от Мерцедес пуснаха изявление в опит да успокоят своите фенове след трудния старт на сезона в Гран При на Бахрейн. Въпреки надеждите за подобрение след тежката кампания през 2022-а година, нямаше признаци за това при откриването на сезона, след като германският тим беше едва четвъртата най-бърза кола на пистата.

Хамилтън завърши пети, а съотборникът му Джордж Ръсел беше седми, а британецът вече се изказа остро, като попита защо отборът е пренебрегнал съвета му относно дизайна на колата им за 2023-а година.

Съобщава се, че Мерцедес е провел спешна среща тази седмица, на която техническият директор Майк Елиът е получил ултиматум. Сега тимът публикува писмо до своите фенове, в което казва, че няма да се паникьосват или да търсят изкупителни жертви, като същевременно обещават разработки, в които се надяват да подобрят колата.