След малко повече от един месец Михаел Шумахер ще навърши 50 години. За съжаление от 5 години насам великият шампион е с много трудна съдба. На 29 декември 2013 той падна тежко по време на ски ваканция и оттогава насам се възстановява. Семейството му категорично не допуска достъп до седемкратния шампион във Формула 1 и за състоянието му се знае много малко.

Архиепископ Георг Генсвайн е един от малкото, които през тези години се е срещал с Шуми. А в новото издание на списание „Бунте” той разкри подробности от посещението си при легендарния пилот през лятото на 2016-а.

„Стоях срещу него, хванах го за двете ръце и го гледах. Лицето му е такова, каквото всички ние го познаваме, типичното лице на Михаел Шумахер. Само е малко по-пълно.”

„Той усеща, че около него има обичащи го хора, които се грижат за него и благодаря на Бог, че държат надалеч прекалено любопитната публика.”

През лятото на 2017-а жената на Шуми Корина и двете ѝ деца Мик и Джина бяха на аудиенция при Папа Франциск.

„Разбира се, че включвам Михаел Шумахер и неговото семейство в молитвите си. Коледа е празник на раждането на Исус Христос, божествената любов в човешка форма.”

Семейството публикува последното интервю на Шумахер преди инцидента