Състоянието на Михаел Шумахер оставва мистерия дори за най-близките приятели на неговия син Мик. Това разкри пилотът от Ferrari Challenge Никлас Нилсен.

21-годишният Нилсен е близък приятел на 19-годишния Мик, който бе заедно с баща си по време на трагичния ски инцидент преди почти 5 години.

Седемкратният световен шампион получи животопроменящи травми при падане по време на ваканция във френските Алпи. Първоначално той бе в кома, премина през две животоспасяващи операции, а оттогава насам единствените официални информации са, че той се е събудил. От семейството обаче отказват да споделят детайли около състоянието му, а изглежда дори най-близките приятели на сина му нямат информация затова какво се случва с великия Шумахер.

През миналата седмица в  медиите се появи невиждано до този момент писмо на съпругата му Корина до германски музикант, посветил песен на пилота. В него Корина описва Шуми като "боец". Иначе се твърди, че огромен медицински екип се грижи за Михаел всекидневно в неговата къща в близост до езерото Женева в Швейцария.

Говорейки за датския вестник BT, Никлас похвали Мик като разкри, че за него ситуацията е "трудна" понякога.

"Мик не казва, че е тъжен заради баща си. Той просто понякога казва, че понякога е трудно. Познавам го много добре. Той е много тих и спокоен човек. Много добър, открит и говори с всички."

"Това е напълно затворена тема, за която не се говори (състоянието на Михаел Шумахер б.р.). Все още понякога карам картинг с Ралф Шумахер и неговия екип, и никой не говори затова. Може би Михаел се възстановява и ще се появи отново едва когато е напълно възстановен. Но е трудно да се каже какво става."