Световният шампион Люис Хамилтън беше най-бърз по време на третата свободна тренировка преди състезанието за Голямата награда на Русия в Сочи. По-малко от 100 секунди преди края на последното занимание, той завъртя най-бърза обиколка от 1:36,403 минути.

Така пилотът на Мерцедес изпревари съотборника си Нико Розберг, който малко след това направи много добър тур, но беше по-бавен и в крайна сметка времето му беше 1:36,471 минути.

Трети и четвърти се наредиха пилотите на Ферари Себастиан Фетел и Кими Райконен. Първият беше с повече от половин секунда по-бавен от победителя, докато вторият изостана на над 1.3 секунди от него.

Пети и шести се наредиха двата Уилямса. На по-предна позиция приключи Фелипе Маса, а след него се нареди Валтери Ботас. Седми е Макс Верстапен с Торо Росо. Съотборникът му Карлос Сайнс се нареди девети, а между тях беше Дженсън Бътън.

Челната десетка беше затворена от Серхио Перес с Форс Индия. Мексиканецът имаше проблем в началото на тренировката, когато изпусна завой, но в крайна сметка се нареди в десетката.

Квалификацията за състезанието започва от 15:00 часа българско време и ще можете да я проследите в ефира на Diema Sport 2, както и на нашата платформа Gong Play.