Бъдещето на световния шампион във Формула 1 Макс Верстапен остава под въпрос. Въпреки че той има договор с Ред Бул до края на 2028 година, сигурното е, че ще кара за тима през следващия сезон. По-рано тази година се появиха информации, че мениджмънтът на Верстапен преговаря с Тото Волф за трансфер в Мерцедес през сезон 2026, след като баща му Йос Верстапен е дал съгласието си за тази стъпка.

Междувременно, Ред Бул предприема стъпки, за да задържи Макс. Удължаването на договора на доктор Хелмут Марко е обезсилило една от клаузите в контракта на Верстапен за предсрочно прекратяване. Ситуацията в тима е деликатна, тъй като Марко и Кристиан Хорнър сключиха временно примирие, за да се противопоставят на нарастващата заплаха от тима на Макларън.

Според Скот Мичъл-Малм от The Race, Макс и екипът му са спрели преговорите с Мерцедес, след като битката за титлата във Формула 1 се е затегнала. В момента Макларън изпреварва Ред Бул в класирането при конструкторите, а силното представяне на Ландо Норис е свило аванса на Верстапен до 52 точки, само шест кръга преди края на сезона.

Макс сам подчерта, че „Ред Бул не може да задържи никого насила“. С нарастващото напрежение около бъдещето му, световният шампион е решил да се фокусира изцяло върху битката за титлата и подобряването на производителността на проблематичния RB20 на Ред Бул. Очаква се сериозен пакет подобрения за Гран При на САЩ в Остин по-късно този месец, което ще бъде ключово за представянето на тима и шансовете на Верстапен за нова титла.