Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен потвърди, че от Ред Бул са осъзнали, че не могат да задържат всички ключови членове на отбора, след като сериозна част от тях напуснаха през този сезон. Дизайнерът Ейдриън Нюи, спортният директор Джонатан Уитли и шефът на стратегическия отдел Уил Кортни са само част от имената, които се разделиха с тима, като Нюи вече подписа с Астън Мартин, а Уитли премина в Ауди.

Тази вълна от напуснали членове съвпадна с трудна година за Ред Бул, която бе разтърсена и от сексскандал на Кристиан Хорнър, водещ до конфликти за власт в отбора. На пистата, тимът вече не е в ролята на доминатор и трябва да се бори, за да навакса загубеното предимство.

„Винаги съм казвал, че искам всички да останат в тима, но в крайна сметка не можеш да спреш хората – коментира Верстапен. – Ако ги накараш насила да останат, когато те са разочаровани или не искат, просто няма смисъл. Ред Бул не може да задържи никого насила. Това е обичайна практика в успешните отбори – други започват да крадат хора от тях. Някои от нашите състезатели получиха много сериозни оферти от други тимове, което също има значение.”

Верстапен изрази увереност, че Ред Бул разполага с добър лидер в техническия департамент, въпреки напускането на Нюи. „С Пиер Ваше си говорим постоянно. Той е много мотивиран, всичко работи добре. Резултатите не са на желаното ниво, но зависи от нас да променим представянето – добави Верстапен. – Формула 1 е колективен спорт, всеки трябва да полага усилия, а двама или трима души не могат да осигурят голяма разлика.”