Световният шампион във Формула 1 - Макс Верстапен, за пореден загатна, че може да напусне Формула 1. Нидерландецът има договор с Ред Бул до края на 2028-а година, но няма гаранции, че ще остане в тима дори след края на 2025-а година.

„Следващата ми стъпка, ако има такава, ще е последната. Това също така означава, че мога да подновя сегашния ми договор. В момента все още всичко е възможно“, разкри Верстапен пред Sky Italy.

Нидерландецът не пожела да даде категоричен отговор дали ще изпълни договора си с Ред Бул, като заяви, че „може би или може би не“ това е възможно да се случи.

„Това не е нещо, върху което мисля в момента. Първо, искам да се представя много по-добре този сезон и всичко, което предстои в бъдещето, още е нещо далечно за мен. Аз съм част от Ред Бул от много време. Всеки пилот иска да побеждава. Много е лесно да смениш отбора си във Формула 1, но аз не искам кариерата ми да е маркирана от такива неща, не искам да съм част от четири или пет различни отбора. Искам да изградя солидна връзка с всички в отбора и искам да се чувствам у дома си в отбора, така че смяната на тимове не е точно по мой вкус“, каза още трикратният световен шампион.