Световният шампион във Формула 1 - Макс Верстапен, завърши трети в състезанието за Гран при на САЩ. Нидерландецът имаше и късмет, след като се възползва от наказанието на Ландо Норис, който беше го изпреварил четири обиколки преди края, но в крайна сметка се качи на подиума и увеличи аванса си в битката за титлата на 57 точки.

„Беше доста трудно състезание. Нямах темпото да атакувам. Колата ми имаше сериозно недозавиване, имах проблеми при спирането, така че това направи защитата ми по-трудна. Всеки път, когато някой ме атакуваше, не можех да спирам късно, затова и ми беше толкова трудно да задържа Ландо Норис зад мен“, заяви Верстапен.

Снимки: Gulliver/GettyImages
85 снимки

Нидерландецът коментира и спорната ситуация в 52-ата обиколка, при който Норис го изпревари, но и двамата излязоха от трасето, а британецът беше наказан с пет секунди, заради които загуби третата позиция.

„Страхотен резултат за нас е този подиум. Що се отнася до инцидента с Ландо, аз имам мнение по въпроса, но няма нужда да го казвам. Оставям решението на стюардите. Ние научихме много от това състезание и ще анализираме това“, каза още Верстапен.