Двукратният световен шампион във Форула 1 Макс Верстапен коментира взаимоотношенията си с Люис Хамилтън, както и какво очаква Ред Бул във втория старт от сезона. Нидерландецът спечели безапелационно първото състезание от сезон 2023 във Формула 1 в Бахрейн.

„Изобщо не мисля, че взаимоотношенията ни са сложни. Просто с други пилоти имам по-близка връзка. Това зависи в известна степен от начина, по който живееш живота си и може би в това отношение не сме особено близки“, обясни Верстапен

Gulliver/GettyImages
57 снимки

„Да, битката през 2021 г. бе много сериозна, но крайна сметка се уважаваме много един друг. Той определено е един от великите пилоти в историята. Не изпитвам нужда или желание да отричам това. Ключът е постоянство в представянето и да си във върхова форма. Не е така трудно, когато си толкова талантлив. Начинът, по който управлява кампаниите си в шампионата е забележителен.“

В края на тази седмица предстои втори кръг от световния шампионат за 2023 г. Верстапен спечели първата надпревара, която бе в Бахрейн. Превъзходството на Ред Бул бе такова, че имаше дори изявления, че тимът от Милтън Кийнс може да победи във всички състезания тази година. Тимът и самият Верстапен се опитаха да намалят очакванията към тях.

„След страхотния старт в Бахрейн не очаквам да ни е лесно в Джеда“, коментира пилотът

„Пистата там е много по-различна. Вярвам, че колата ни ще е силна на това трасе. По него бяха направени промени – основно за подобряване на видимостта. Надявам се това да направи карането за нас малко по-комфортно, тъй като на определени места наистина бе опасно. Самата конфигурация е хубава улична писта, има доста сцепление. Харесва ми да карам в Джеда“, допълни Верстапен.