Гран При на Великобритания е едно от малкото останали състезания в календара на Формула 1, които Макс Верстапен все още не е печелил. Състезанието е днес с начален час 17:00 и може да го наблюдавате НА ЖИВО по DIEMA SPORT 2, а Gong.bg ще ви направи съпричастни към събитието, като го проследи минута по минута.

Световният шампион Верстапен има една победа на „Силвърстоун“, като тя дойде през 2020 година, когато той триумфира в Гран При 70 Години Формула 1, което беше второто поредно състезание на британското трасе.

Днес той ще има златен шанс да спечели една от най-престижните надпревари във Формула 1, а именно тази за Гран При на Великобритания. Нидерландецът ще стартира от полпозишъна на „Силвърстоун“, който той си заслужи с една перфектна обиколка в края на вчерашната квалификация.

До него на първата редица ще се нареди Ландо Норис от Макларън, а вторият пилот на тима от Уокинг Оскар Пиастри ще стартира трети. Това е първият уикенд, в който и Норис, и Пиастри разполагат със силно ревизирана версия на MCL60, която бе налична само за Норис в Австрия преди седмица. Определено подобренията, които Макларън въведе, дават резултат, а вчерашното класиране на Норис и Пиастри е доказателство именно за това.

Предстои обаче да видим дали те ще съумеят да покажат същото темпо и в днешната състезателна дистанция, която ще бъде от 52 обиколки. В нея двамата надали ще имат скоростта да се борят с Верстапен, който при нормални стечения на обстоятелствата най-вероятно ще запише шестия си пореден успех във Формула 1.

Разбира се интересн за проследяване ще бъде и прогресът на Серхио Перес, който вчера записа поредна разочароваща квалификация. Мексиканецът отпадна още в първия сегмент на сесията за място, но ще стартира 15-ти след дисквалификацията на Валтери Ботас, който трябваше да потегли именно от 15-то място.