Лидерът в шампионата на Формула 1 Макс Ферстапен от "Ред Бул" не се притеснява, че развитието на пандемията от COVID-19 ще повлияе на крайния изход на битката за титлата. Световният шампион Люис Хамилтън и още петима други пилоти вече дадоха положителни тестове за коронавирус от началото на пандемията.

"Ако се подхлъзна под душа и си счупя врата, говорим за същото нещо, нали? Ако по време на разходка в Монако се подхлъзна и си счупя крака, например, също не би било добре", коментира Ферстапен на въпрос дали взима някакви допълнителни мерки, за да се предпази.
"Наистина не мисля за тези неща. Просто се опитвам да живея, както го правя в последните две години, разбира се, с мисълта за COVID-19", каза още нидерландецът.

Той има аванс от 12 точки пред Хамилтън във временното класиране при пилотите преди неделното Гран при на Мексико във Формула 1.

Самият Люис Хамилтън обаче е по-предпазлив и сподели, че е намалил екипа, с който работи и се съобразява какви места посещава, но усеща, че повечето хора извън Формула 1 не приемат ситуацията толкова сериозно.

"Изглежда сякаш футболистите не са толкова разтревожени. За тях да пропуснат един мач, не е толкова голяма разлика, но при нас не е точно така", заяви британецът.