Макс Верстапен дава сериозна заявка за защита на световната титла. Пилотът на Ред Бул беше най-бърз в първия ден от предсезонните тестове в Бахрейн. Двукратният световен шампион записа най-бързата обиколка за 1:32.839 мин. и излезе еднолично на върха след края на днешните изпитания.

Верстапен беше най-бърз както в сутрешната, така и в следобедната сесия на пистата Сахир. 25-годишният състезател се „забавляваше“ зад волана на RB19 и показа отлична скорост. В края на деня Верстапен завърши с аванс от 28 хилядни пред Фернандо Алонсо с Астън Мартин.

В допълнение към записването на най-бързия тур, Верстапен измина най-много километри за деня. Състезателя на Ред Бул надхвърли границата от 150 обиколки.

„Беше добре. Направихме наистина голям брой обиколки. Разбира се, в момента искаме точно това. В общи линии денят беше добър и безпроблемен“, сподели Верстапен.

„Можехме да се съсредоточим върху автомобила, да изпробваме няколко неща, както и да разберем и новите гуми на Пирели за тази година. През деня беше много или малко горещо, както и вечерта. Свършихме страхотна работа, заради което смятам, че това беше доста добър ден“, добави пилотът на Ред Бул.

„Автомобилът е еволюция на този от 2022 г. Според мен, сезон 2022 беше по-скоро период, в който наистина се адаптираш към автомобила и наистина разбираш какво трябва да правиш“, продължи той.

„Разбира се вече е много по-лесно за всички да се върнат тук благодарение на всички знания, придобити през последната година. Хубаво е да се види как се е развил новият автомобил спрямо миналата година, как поведението е малко по-различно заради промените в аеродинамиката и заради гумите", завърши Верстапен.