Победителят в Гран При на Австрия за 2017-а Валтери Ботас окачестви потеглянето си в състезанието като неговото най-добро дотук във Формула 1. Финландецът остана начело на колоната от началото до края на надпреварата въпреки настойчивите атаки на Себастиан Фетел.

Прецизен като хирург, Ботас устоя на всичко в Австрия

Заключителните 2-3 тура на „Ред Бул Ринг” бяха крайно любопитни, защото финалният подиум можеше да бъде пренареден по коренно различен начин.

 „Да, Фетел се справя много добре в такива ситуации. Стартът в Русия до доказа. В последната серия обиколки имах блистеринг на предна лява гума. Имах и проблеми с трафика, задържаха ме твърде много, но съм щастлив, че се справих с натиска на Себастиан. Поздравявам всички в отбора”, каза щастливият Ботас, за когото това бе втора победа в кариерата.

Драматичните последни 2 обиколки в Австрия

„Това беше най-доброто потегляне в живота ми. Наистина беше добре. Предстои дълга година, близо сме до преполовяването на сезона. Важното е да вървим напред като отбор.”

Колкото до шансовете си в битката за шампионската титла, пилотът не даде конкретен отговор. „Вярвам в себе си, отборът вярва, че сме в добра позиция. Има дълга година пред нас. Наслаждавам се на сезона дотук”, допълни той.