Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф заяви, че тимът все още не се тревожи за пилотския състав за по-следващия сезон. По този начин австриецът опита да пресече спекулациите, че договорът на Валтери Ботас е бил удължен за по-дълъг срок.

В течение на приключилата вече кампания финландецът подписа споразумение, което ще го остави съотборник на Люис Хамилтън поне до края на 2018-а. В същото време се роят и слухове в друга посока – че през 2019-а редом до четирикратния световен шампион ще кара Естебан Окон. Французинът е добре известен на отбора, тъй като премина през младежката обучителна програма на Мерцедес.

„Естебан е един от нашите пилоти и по тази причина попада в сметките, но отборът с пълния си капацитет застава зад Валтери”, коментира Волф. „Ако започнем да мислим за други пилоти, това би означавало, че не сме на 100 процента зад Ботас. Мога да ви уверя, че всички тук – от борда на директорите до редовите служители – искат Валтери да успее. Заедно с Люис това са нашите пилоти и ние не мислим за други”, допълни Волф.