Шефът на Хаас във Формула 1 Гюнтер Щайнер категорично се изказа в подкрепа на своя пилот Кевин Магнусен, който в петъчната втора свободна тренировка преди Гран При на Испания извърши изключително опасна маневра.

Не за първи път 25-годишният датчанин получава упреци за поведението и решенията на трасето. Вчера той беше на косъм от това да предизвика изключително опасна катастрофа с участието на Шарл Льоклер от Заубер. Льоклер правеше опит за бърза обиколка и отдалеч забеляза колата на Магнусен, която датчанинът умишлено движеше бавно по трасето. Всичко беше наред, докато Магнусен по някаква причина премести колата си на пътя на своя съперник и само бързата реакция на монегаска предотврати сериозен инцидент.

„Всички се чувстват упълномощени да критикуват Кевин в момента”, реагира Щайнер. „Той посети стюардите, които го смъмриха, ала фактът, че не получи наказание, обяснява ситуацията. Няма нужда да търсим под вола теле.”

„В момента Кевин е лошото момче, така че когато направи и най-малкото, стюардите го привикват. Ако не друго, той поне научи добре пътя до тях”, допълни Щайнер.