Предсезонните тестове на отборите от Формула 1 догодина ще са 8 дни, ако Световният съвет за автомобилен спорт на ФИА (World Motor Sport Council – WMSC) одобри предложенията за календара през сезон 2022. Заседанието на WMSC е в петък тази седмица.

Намеренията са следващият сезон, когато влизат в сила новите технически правила и автомобилите ще са напълно различни от сегашните коли, да започне с 5-дневни тестове на пистата Каталуния. Изпитанията на испанското трасе, намиращо се до Барселона, са планирани за 21-25 февруари. От 10 до 12 март ще се провеждат тренировки в Бахрейн. Идеята е сесията на пистата Сахир да приключи малко повече от седмица преди първия старт за състезателната година, който ще се проведе там. Тази година предсезонните тестове бяха само 3 дни.

Формула 1 планира освен това рекорден календар с 23 старта за 2022 г. Листът на надпреварите започва с Гран при на Бахрейн. Австралия е сложена като трети старт, след като състезанието в Мелбърн бе отменяно в два поредни сезона. За слота на четвъртия кръг няма окончателно решение. Предполага се, че ще бъде зает от пистата Имола вместо Шанхай.