Заместник-директорът в Уилямс – Клеър Уилямс потвърди, че пилотът на отбора Валтери Ботас е много близо до подписването на договор с Мерцедес.

Това за пореден път потвърждава информациите, че германският тим желае най-горещо финландеца за заместник на отказалия се шампион във Формула 1 Нико Розберг. Розберг сюрпризира Мерцедес само 5 дни след спечелването на трофея, който бе първи за него.

На въпрос дали са останали само дребни детайли по преминаването на Ботас от Уилямс в Мерцедес, Клеър Уилямс отговори положително. „Точно така стоят нещата. Предполагам, че в момента, в който Нико направи своето обявление, знаех, че ще получа обаждане от Тото Волф (шефа на Мерцедес във Формула 1 – б.р.)“, коментира тя.

„Няма как да заставаме на пътя на пилот, който има възможността да седне зад волана на кола, която печели състезания и световни титли. Всички знаят, че през 2015 година Ферари искаше Валтери и ние се противопоставихме, а той застана зад нас. Понякога е нужно да правиш правилните неща, но като отбор ние трябва да постъпим най-правилно и спрямо нашите 650 служители, които работят тук“, добави Клеър Уилямс.