Себастиан Фетел претърпя поредния тежък удар по амбициите му за световната титла във Формула 1. Германецът бе считан за фаворит в квалификацията за място преди Гран При на Малайзия, но вместо от челото, ще стартира последен.

Причината е проблем с болида на германеца, заради който той така и не записа време по време на първата част от квалификацията.

Фетел имаше проблеми със задвижващата система още в края на третата тренировка, но след усилията на инженерите германецът успя да започне участието си в квалификацията.

Само че малко след това Фетел се завърна в бокса без да постави време, а думите му бяха красноречиви: "Сякаш нямам мощност".

Механиците опитаха да направят бързи корекции по болида, но това се оказа невъзможно и болидът на Фетел изобщо не се появи отново на пистата, което означаваше последна позиция за него на старта на състезанието в неделя.

Това все пак може да донесе и скрити ползи за германеца, тъй като последното място ще даде възможност той да стартира с нов мотор, нова кутия и всички останали нови компоненти по болида без допълнителни наказания.