Турбото създало най-скорошните ядове за Макларън

Състезателният директор на Макларън Ерик Булие потвърди, че най-скорошните проблеми за отбора в предсезонните тестове се дължат на дефекти в турбото.

По време на втората серия от тестове в Каталуня британците навъртяха най-малко километри в сравнение с всички останали. През миналата седмица Макларън също имаше засечки.

Проблеми за Алонсо при тестовете в Барселона

Във вторник Стофел Вандоорн на три пъти прекъсваше престоя си на пистата – два пъти заради загуба на електрически ток и веднъж заради неизправност в хидравликата. В сряда пък теч на масло спъна сериозно Фернандо Алонсо. Наложи се смяна на двигателя, което доведе до загуба на 6 часа.

Вандоорн натрупа окуражително количество минути на пистата в третия ден, ала в петък сутрин Алонсо спря на пистата по време на 7-ата си обиколка. Това доведе до нова смяна на двигател, заради което тимът плати с още 4 часа. „Имахме проблеми с турбото тази сутрин, които се оказах свързани с теча на масло от вторник. Наречете ги един вид последствие”, коментира Булие.

Алонсо: Не знам защо изобщо има дебат около ореола

„Сега разследваме станалото. Сменихме двигателя, така че колата сега върви. Опитваме се да станем готови по най-бързия начин. Все още вярвам, че ще бъдем конкурентни в Австралия. Определено не навъртяхме километрите, които всички се надявахме, така че нямаме пълни гаранции или потвърждения за истинското ни темпо. За момента не сме пришпорили нищо до ламарината”, коментира още Булие.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Фернандо Алонсо Стофел Вандоорн Формула 1 МакЛарън

Формула 1

SAS banner