Състезателният директор на Макларън Ерик Булие потвърди, че най-скорошните проблеми за отбора в предсезонните тестове се дължат на дефекти в турбото.

По време на втората серия от тестове в Каталуня британците навъртяха най-малко километри в сравнение с всички останали. През миналата седмица Макларън също имаше засечки.

Проблеми за Алонсо при тестовете в Барселона

Във вторник Стофел Вандоорн на три пъти прекъсваше престоя си на пистата – два пъти заради загуба на електрически ток и веднъж заради неизправност в хидравликата. В сряда пък теч на масло спъна сериозно Фернандо Алонсо. Наложи се смяна на двигателя, което доведе до загуба на 6 часа.

Вандоорн натрупа окуражително количество минути на пистата в третия ден, ала в петък сутрин Алонсо спря на пистата по време на 7-ата си обиколка. Това доведе до нова смяна на двигател, заради което тимът плати с още 4 часа. „Имахме проблеми с турбото тази сутрин, които се оказах свързани с теча на масло от вторник. Наречете ги един вид последствие”, коментира Булие.

Алонсо: Не знам защо изобщо има дебат около ореола

„Сега разследваме станалото. Сменихме двигателя, така че колата сега върви. Опитваме се да станем готови по най-бързия начин. Все още вярвам, че ще бъдем конкурентни в Австралия. Определено не навъртяхме километрите, които всички се надявахме, така че нямаме пълни гаранции или потвърждения за истинското ни темпо. За момента не сме пришпорили нищо до ламарината”, коментира още Булие.